ANNAS ANNORLUNDA

Om

Hos Annas Annorlunda finner du vackra och användbara ting för både dej och ditt hem. Du hittar både nya saker och gamla använda föremål i butiken,  samt lokalt hantverk från södra Halland.

Om du letar efter något särskilt och inte hittar det i butiken, tveka inte att kontakta oss. Vi tar gärna på oss uppdrag att leta efter saker åt våra kunder. Det kan exempelvis vara en servisdel som saknas, ett föremål från din barndom eller en lampa i en viss stil. Vi kan givetvis inte alltid lova att vi hittar just din grej men vi gör gärna ett försök.

Om du är Fotograf, Scenograf eller liknande är vi gärna behjälpliga med Rekvisita.

Butiken finns som webbshop, tar sitt säte i Halmstad, Hallands län och dyker ibland upp som Pop-Up-butik i olika sammanhang. Vi finns på Instagram som @annasannorlunda och på Facebook med egen sida, som Annas Annorlunda .


Det är helt ok att låna våra bilder om du anger källa och det inte är för kommersiellt bruk. Du får inte göra om bilderna på något vis.

Vi är alltid intresserade av bra samarbeten, skicka ett mail till butiken@annasannorlunda.se om du har en idé.


Vi innehar F-skattsedel och är Momsregistrerade.


Kontakt: butiken@annasannorlunda.se

All kontakt som rör webbshopen Annas Annorlunda förs via mailadressen ovan.


...................................................................................................................................................................................................................................

Hej!

Jag som äger och driver butiken heter givetvis Anna. Jag har ett förflutet inom såväl Kultur som Pedagogik men har alltid älskat hantverk, saker av god kvalitet och bra material  och letat sådant för egen del. Jag tror på att alltid välja det "snällaste" och mest naturliga sakerna. Ibland är det ekologiskt, ibland närproducerat, ibland hantverk och ibland återbruk, det viktigaste är att man tänker efter och gör ett aktivt val. 

För mej är det viktigt att saker är vackra, att det finns en skönhet såväl som ett syfte samt att de väl fyller sin funktion. Äldre hushållsföremål är ofta lättare att jobba med och mer hållbara än nytillverkade och i mina ögon är de så mycket finare. Att ta tillvara på sådant som redan är tillverkat är någonting som jag praktiserar i mitt vardagsliv såväl som i mina inköp till butiken. Jag vet att det finns många som tycker och tänker som jag och här i min butik finns en chans att hitta just det man saknar. 

Då det inte alltid går att få tag på gamla saker i den utsträckning som efterfrågan, finns det som tur är en produktion, ofta i liten och hantverksmässig skala, av nya saker i samma stil och funktion som de äldre. Dessa saker väljer jag då att ta in som komplement till de äldre sakerna i sortimentet.

I södra Halland, den del av landet där jag och butiken bor finns det massor av skickliga hantverkare och en del av de alster de producerar tar jag upp och säljer här med. Detta dels för att de är både vackra och/eller praktiska men även för att jag tycker att det är viktigt att det finns en levande hantverkstradition.


                                                                              /ANNA